Forebyggelse


Vi går meget op i at lave en grundig undersøgelse af vores patienter. Rigtig diagnostik er afgørende for, at vi kan lave en korrekt behandlingsplan. I overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinjer vil alle patienter blive undersøgt og vurderet for risikofaktorer og dermed blive indplaceret i en grøn, gul eller rød kategori, som afhænger af om du har en aktiv sygdom f.eks caries eller tandkødsbetændelse og i hvor høj grad du selv kan ændre dine risikofaktorer. Det spiller også en rolle for,hvor hyppigt du har behov for at komme på klinikken.

Læs mere om grøn, gul og rød kategori: her
Læs mere om hvor ofte du skal til tandlæge: her

Vi prioriterer forebyggelse højt. De to mest almindeligt forekommende tandsygdomme er caries/huller i tænderne og parodontitis/tandkødsbetændelse.

Begge sygdomme skyldes tilstedeværelsen af bakteriebelægninger – den såkaldte biofilm – på tænderne. Fjernelse af disse bakteriebelægninger kan forebygge begge tandsygdomme. Vi kan hjælpe dig med, hvordan du bedst muligt holder dine tænder rene. Det kan være ved instruktion i bedre børsteteknik til renhold, samt brug af andre hjælpemidler til renhold mellem tænderne.

Gode råd om tandbørstning: her
Hvorfor er god mundhygiejne vigtig: her

Klinikkens mål er at yde tandpleje af højeste kvalitet
med patientens ønsker og behov i centrum.

Kontaktinformation

8612 0304
Frederiksgade 72
8000 Aarhus C
Mandag-torsdag: 8:00-17:00
Fredag: 8:00-14:00